ONTDEK! is een project om op een eigen wijze de geschiedenis van de Pieterskerk Leiden te leren kennen. Een ontdekkingstocht door de eeuwen heen. De Pieterskerk staat al bijna 900 jaar in het hart van de stad Leiden. En Leiden heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Nederland.

De onderwerpen die direct te maken hebben met de Pieterskerk herken je aan het logo van de Pieterskerk.

Voorbeeld:

Wandel door de eeuwen heen en je zult zien dat de geschiedenis van Nederland door jouw Pieterskerk heen loopt. Letterlijk, want waar jij je voeten neerzet in de Pieterskerk hebben zeer waarschijnlijk Floris V, Rembrandt, John Quincy Adams, Winston Churchill, Nelson Mandela en koningin Beatrix ook hun voetstappen achtergelaten.

ONTDEK! de Pieterskerk ook live en kom naar de Pieterskerk om in het echt te kijken naar wat je hier allemaal leest. Kijk hier voor rondleidingen. VOOR SCHOLEN zijn rondleidingen GRATIS!

Vanaf september 2011 is er voor lagere scholen per eeuwblok extra informatie te downloaden voor docenten en leerlingen van groep 7&8. In ONTDEK! zijn onderdelen te zien van de DVD over de geschiedenis van de Pieterskerk.  Scholen kunnen de DVD gratis toegezonden krijgen, klik hier om de gratis DVD aan te vragen.

ONTDEK! is tot stand gekomen met steun van Fonds 1818 , de Van der Mandele Stichting en onderwijsgevenden uit het primair onderwijs, vertegenwoordigers van de drie grote schoolbesturen uit Leiden.